18 Aralık 2010 Cumartesi

R- Atatürk Ne Diyor Bakın?


R- Bakın Atatürk Ne diyor?

Sayın Hocam, Lütfen bakınız..: Bu Cumhuriyet’in kurucu lideri ne diyor?
“Efendiler, camiler birbirimizin yüzlerine bakmaksızın yatıp kalmak için yapılamıştır. Camiler Peygamberimiz zamanında olduğu gibi itaat ve ibadetle beraber din ve dünya işleri için neler yapılması lazım geldiğini düşünmek, yani müşaverede (fikir alış verişinde) bulunmak için yapılmıştır. Biz de burada din ve dünya için, istikbal ve istiklalimiz için neler düşündüğümüzü ortaya koyacağız. Çünkü her şey Allah’ın huzurunda açık söylendiği zaman halkın dimağı hali faaliyette bulunacak, iyi şeyleri kötü şeylerden ayırt edebilecektir.”
Biz ne yapıyoruz..? Hepimiz olmuşuz bir koyun; siz atıp tutuyorsunuz biz de dinliyoruz.(!?)
Ve birbirimizin yüzüne bakmak ne kelime..! Cami içinde adeta birbirimize hava basıp çalım satıyoruz.!
Acaba kıldığımız namazdan bari haberdar mıyız.? İnşallah umarım ki haber darızdır..!
 Ne olur be hocam işi biraz da bu cepheden düzeltmeye çalışsak diyorum da…! Öyle ya be hocam, hepimiz koca koca adamlarız. Koyunlar misali uygulanan camii adabını çok da yakıştıramıyorum kendimize ama yine de sen ne buyurusun doğrusu onu pek bilemiyorum be hocam.
Elbet aklı başında olan hocalarımızı tenzih ediyorum. Ne var ki, bir kısım güya din görevlilerimizin belki de iyi niyetle ve ancak kantarın topuzunu kaçırarak, orada halkımıza, hikaye, rivayet, efsane, hamaset, siyaset, şahsi kanaat, gelenek, örf, efsane, masal, maval, martaval ve de kaval dinletisine eşlik eder bir tarzda adeta sövülürcesine azarlanmasına, kınanmasına bir kısım ülke insanına hakarete varırcasına, birini birine kırdırmaya teşvik edercesine kışkırtılmasına, kendilerini alim ve alemle sanıp halkın koyun yerine konulmasına karşı çıkıyorum.! Lütfen bunu yapmayalım.! Ve İnşallah Allah hepimizin yardımcısı olsun; amin.!                                                                                   
Ve ancak burada sana bir anımı anlatayım da dinle..!
           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder