18 Aralık 2010 Cumartesi

d- Çünkü Namazın Özü:

d- Çünkü Namazın Özü:

Allah’a yönelmek, O’nu anmak, O’na saygı sunmak, dua ve tövbede bulunmaktır… Bu özü asla kaybetmemelisin…! Gerisi fazla önemli değildir. İstersen namazını zamanla geliştirirsin.! Hatta zaten gelişir!
İşte namaz kısaca budur ve böyle kılınır..! ”Namazı dosdoğru  kılmak.” demek de, bu demektir. Yoksa; “Ayağın böyle duracak, başın şöyle…” yada; “Şurada şu olacak, burada bu…”  demek değildir. İşi şekle boğup özü kaçırmak demek değildir. Kendini dosdoğruca Allah’a yöneltip, O’na dosdoğruca saygı sunumu, Allah’ın zikri (anımı), övülmesi ve O’ndan yardım dileyiştir namaz! Gerisi hikayedir.!
            Ne olur be hocam; işin kolayını ve özünü anlatalım. Özü şekle boğup da kardeşlerimizi üzmeyelim, yormayalım. Onları namazlarından abdestlerinden soğutmalım…! İnsanımıza en kısa, en kolay yoldan Allah ile kalbi bağını kurmasının yolunu öğretelim! Allah ile kalbi bağını kuran bir insanın o bağı kendiliğinden geliştireceğini iyi bilelim! İnsanımıza şüpheyle bakmayalım! O’nu bilmez, anlamaz yerine koymayalım. Bu cümleden olarak insanımızı mealen Kuran okumaya özendirelim! Sadece ve sadece yalan yanlış şeylerle onun kafasını karıştırmayalım… Arı duru ne varsa, ortaya onu koyalım!
Aracılarla çıkarcıları iyi teşhis ve tespit edelim. Kendimizi de halkımızı da onların musibetinden koruyalım! Koruyalım çünkü onlar her şeyimizi, hem dünyamızı , hem de ahretimizi batırmaya adaydırlar! Tekrar söylüyorum ki:
            Camilerimizde maval, martaval, rivayet, masal, efsane, örf, gelenek, şahsi kanat, hamaset ve siyaset, anlatmaktan vazgeçelim.
Dediğim gibi; hiçbir şey bilmiyorsak, sadece ve sadece Kuran’ı anlatalım. Kuran’ı anlamayı öne çıkaralım…! Onu hayatımıza uygulamak konusunu da öne çıkaralım. Böylece dinimiz Kuran dini olsun. Kendimiz de Kuran Müslüman’ı olalım…! Onun gerisi zıvırtı ve vızırtıdır…! Ayrıca Kuran okumanın ve anlamanın önüne koyduğunuz her türlü maddi, manevi ve fiili engelleri de kaldırınız lütfen.! Örnek mi ?:
-Meal veya tercüme okumak, Kuran okumak veya hatim yapmak olmaz(!)
            -Kurana abdestsiz el sürülmez….(!)
            -Sen Kuran’ı anlayamazsın…(!)
            -Hayır ve nifas halindeki kadınlar Kuran okuyamazlar(!)
            -Anlamasan da Kuran’ı orijinal metinden okumak daha eftaldir yani daha iyidir(!)
Anlamak için okumak kötümüdür be adam! Yoksa anlamak için herkes Arap mı olmalı? Yani Araplaşmalı mı, Arapça mı öğrenmeli? Bu hiç mümkün mü? Realiteye, hayatın gerçekliğine, C. Allah’ın maksat ve muradına uygun mu?
-Hem zaten Cennetin dili Arapça’dır.
(Sanki insanlar arasında tek anlaşma yolu dildi…?)
-Ve çıkardığınız zorluklar daha aklıma gelmeyen nice hususlar ki bunların hepsi yanlıştır. Ve Kuran’ı anlamak için okumanın önündeki engellerdir! Lütfen hocam, Kuran’ı anlamak için okumanın ve O’na kolayca erişebilmenin yolunu açınız. İnsanımızı Kuran’ı anlamak için okumaya özendiriniz!
En hayırlı insan, Kuran’ı anlamak ve hayatına uygulamak için okuyan ve okutan insandır!
Sizin dediğiniz ve anladığınız manada okuyan ve okutan değil! Bunu unutmayınız ve lütfen gereğini yapınız!Allah bu ve tüm konularda hepimizin yardımcısı olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder