18 Aralık 2010 Cumartesi

a- Öğretmenler Günümüz Kutlu Olsun-1

        
          a- Öğretmenler Günümüz Kutlu Olsun-1

          http://anafor.org/haber_detay.asp?id=4441&uyeid=170

ÖĞRETMENLER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN-1

Köylerimizin, hatta kentlerimiz dahi Cumhuriyet’in aydınlık yüzü ve o aydınlık yüzlü nesilleri asar edecek olan Öğretmenlerden mahrum bırakıldığı şu buruk günlerde  naçizane ve hasbelkader mensuplarından biri olabilmiş olmak, aynı nedenle de geriye baktığımda yegane onur kaynağım olan yüce mesleğimin sayın mensupları…
Değerli öğretmenler…!
Ve ey Aziz Milletim!
Sorunlar aynı kaldığı için aynı konuya dair geçen yılki yazımı sadece gözden geçirerek yeniden sunuyoruz takdirlerinize?
Ve bu yazı “Çürüme” adlı kitabımdan bir alıntıdır aynı zamanda… Bu husus da bilgilerinize…
            ****************  
“Şunu iyi biliniz ki:
Öğretmenlik, Görevden Ziyade Yetkidir…!
            Evet, Öğretmenlik görevdir ama daha çok yetkidir.
Genç dimağlara iyiyi, güzeli ve doğruyu verme, yerleştirme sanatının adıdır O. İşte bunu yapabilmek adına tanınmış bir yetkidir sizlere.
Durum böyle olunca öğrencilerine inandığı değerleri verir genellikle öğretmen... Bu ise ne büyük bir yetkidir…!? Lakin bilinmez bazılarınca. Bilinmez de, bazı meslektaşlarımız(!) “Bu kadar paraya bu kadar iş… Falan, filan” derler…!? Böylece de bir güzel saçmalarlar…!
Elbet, asla sosyal eşitsizlikten yana falan değiliz…
Öyleyse haklarımızı lütfen ve mutlaka arayalım! Arayalım ama meşru zeminlerde arayalım! Muhatabımız, asla ve asla sınıfınızdaki öğrencilerimiz değildir bu hususta!
Bu konuyu çok ama çok iyi bilelim! Bu noktada biz, üzerimize yüklenen görevin değil, asıl bize tanınan yetkinin idrakinde olalım! Özgür ortamları daima talep edelim! Demokrasiyi, siyasal özgürlükleri ve özlük haklarımızı sonuna dek savunalım!
Kesinlikle görev ihmali yapmayalım. Hatta işi daha da ileri götürüp, elimizdeki yetkiyi, sonuna dek, bir güzel kullanalım; değerlendirelim!
Bakınız, artık emekli olmuş bir Öğretmeniz şahsen! C. Allah’ın takdiri ilahisi ve Ülkemin olanakları sayesinde elbet. Durum bu olunca durmuyoruz yerimizde ve kendi köşemizde!
Memleketimizdeki özgürlük kırıntılarından yararlanarak, şahsımıza gösterilecek hoş görüden de cesaret alarak bir çok kitabın yazımına soyunduk…!?
Yıllar yılı bu ve diğer kitapların üzerinde geceli gündüzlü, duraksamadan çalıştık! Halen çalışıyoruz da…! Bu çalışmada ki asıl maksadımız, kendimize tanınan bu yetkiyi kullanarak insanımıza faydalı olmaktır. “O yetki ve kaynağı nedir?” derseniz, “Var olmanın ve ekmeğini yiyip, suyunu içerken havasını soluyor olduğumuz vatan ve millet sedamızın yüklediği sorumluluktan kaynaklanan yetkidir!” diye cevaplarız bunu!
Bu durum karşısında, kendimize yaratmaya çabaladığımız ortamda, içimizden ve elimizden geldiği ölçü ile inandığımız değerleri ortaya dökmeye çabalayıp duruyoruz. Bu Çabamızda asla parasal, namsal yahut mevkisel gaye ve gayretler gütmüyoruz!
Öyleyse bunu neden yapıyoruz?
Anlatılanlardan da anlaşılacağı üzere, halkımıza olan borçlarımızı bir nebzecik olsun ödeyebilmeye çabalıyoruz!
Bu noktadan hareketle söylemek isterim ki:
Sizler, daha doğrusu onlar almakta oldukları maaşları görmesinler… Parasal konularda gözlerini sürekli olarak parası çoklara değil, biraz da azlara çevirsinler! Onların derdi ile dertlensinler! Fazla da paragöz ve çıkarcı olmasınlar…!
Ve ayrıca bilsinler ki yine:
Anlı şanlı nice meslek erbabı var ki…?
Senin aldığın parayı, piyasadan mümkün değil çıkaramıyorlar net olarak!
Unutmayın…?
Üstelik kış tatiliniz, yaz tatiliniz, hafta sonlarınız, yarım gün eğitim öğretiminiz, boş geçen ders saatleriniz var...!?
Hem öğretmenlik paradan daha öte, daha ileri, daha değerlidir!
Almaktan ziyade vermek mesleğidir…!
Görevden ziyade yetki kullanımıdır!
Ve yarınlarımızı kurma sanatıyla, onurunun adıdır!”
            ***************
Alıntı ve yazımıza yarına dek ara verirken;
Günümüzü kutlar, öpülesi ellerini öpüyorum Öğretmelerimin!
Saygılar sunarken yüce Milletime…:
Aydınlık yarınlar diliyorum hepimize…!

23.Kasım.2010
Emekli Öğretmen: Mehmet DURAN
            av.mehmetduran@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder