18 Aralık 2010 Cumartesi

c- Bir Namaz Tarifi de Ben Yapayım

c- Bakınız; Bir Namaz Kılma Tarifi de Ben Yapayım:

            Yapayım ki bak itirazın olacak mı?
Yukarıda anlattığım üzere abdestini alırsın… Elbisenle namaz kılacağın yerin temizliğine dikkat eder, örtünme kurallarına uyarsın. Vakti gelince yönünü kıbleye döner, niyet edersin..! Tekbir alır, Rabbinin huzuruna dikilirsin (kıyam). Okursun (kuran veya dua okur, yada hiçbir şey bilmiyorsan “Allah” dersin…!), ama daha çok Rabb’inin huzurunda olduğunu (kıraat) düşünür, ona göre davranırsın… Sonra Rabbinin önünde eğilir (rüku), O’nu anar ve saygı gösterirsin. Yani, teşbihte hata olmaz. Aynı kendince büyüksediğin veya saydığın bir adam karşısında el pençe divan, güler yüz eğilişini düşün; o zaman işi anlarsın!
Doğrulduktan sonra başını (yüzünü) yere koyar (secde), hem Rabb’i anar, hem de aczini gösterirsin. Kısacık bir oturuştan sonra, bu işi ikinci kez yaparsın… Etti bir rekat namaz… Kalkar aynı şekilde ikinci rekatı da kılarsın… Secdeden sonra Tahiyyat okuyabilecek (10 – 15 saniye civarı) kadar Rabb’inin huzurunda olduğun bilinciyle oturur, rabbinden niyazda bulunur ve af dilersin. Etti iki rekat namaz. Ve namazın iki rekatlıksa bitmiştir. Sağına, soluna selam verir bitirirsin… Fazla rekat var ise aynı şekilde tamamlarsın. Son oturuşu; sadece son kılınan rekatın sonunda yapar, selamı da en sonda verirsin. Ancak her ikinci rekat sonunda oturulur. İşte hepsi budur..!
Burada önemli olan şudur ki; bunları yaparken kalbini Allah’tan ayırmazsın! Diğer detaylar fazla önemli değildir. Arzu edersen, zaman içinde onları da öğrenir uygularsın. Lakin namaz kılarken işi şekle boğup da, kalbini Allah’tan ayırmamalısın.! En önemlisi budur! Bunu asla unutmamalısın.! Namaz kılarken özellikle bu konuya dikkat etmelisin.! Namaz böyle kılınırsa; cismin namazda, aklın gezmede olmaz !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder